fb-bwblivmedlem-shkontaktenglish

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tyrkisk-islamisk kulturforening

Kontaktperson: Hassan Karakaya eller Moskeens Imam: Mustafa Katirci
Vejnavn: Valdemarsgade 3
Postnummer: 1665
By: København V
Land: Danmark
Tlf: 33215194

Foreningen er primært en moske, der fungerer som sådan for de lokale dansk-tyrkere på Vesterbro og omegnen. Den yder religiøs service i form af bederum, fredagsbønner og en imam som står til rådighed for menigheden døgnet rundt, alle ugens dage i form af rådgivning og forskellige former for omsorg. 

Desuden fungerer foreningen også socialt samlingssted for dansk-tyrkere, hvor folk kan komme forbi til en snak om forskellige hverdagsproblemer og skabe netværk til andre dansk-tyrkere. Her udveksles også viden blandt tyrkerne omkring livet i Danmark, og de hjælper hinanden med forskellige problematikker. 

Af aktiviteter kan nævnes undervisning af børn i koranen og tyrkisk kultur og religionsforståelse i en dansk hverdag. Der bliver arrangeret udflugter for børn og deres forældre. 

Foreningen fungerer også som støtte til f.eks. ældre dansk-tyrkere, som er ensomme, en uformel form for besøgstjeneste, der sørger for, at de frivillige besøger f.eks. syge. Foreningen danner på den måde et socialt sikkerhedsnetværk omkring det enkelte medlem. 

Foreningen har også en afdeling kun for kvinder, som selv sørger for at have et kvindeligt religiøst overhoved, som formidler islams lære. De mødes i deres egne lokaler, men kommer også i mændenes lokaler.