fb-bwblivmedlem-shkontaktenglish

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Amadeus

Hjemmeside: Website Title
Kontaktperson: Jørgen Hansen
Email: amadeus@hjemlos.dk
Vejnavn: Borgbjergsvej 54
Postnummer: 2450
By: København SV
Tlf: 33316003
Åbningsdage:
  • Mandag
  • Tirsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag

Aktivitets- og samværsstedet Amadeus er oprettet i 1990 i et samarbejde mellem Missionen blandt Hjemløse samt Sjælør og Frederiksholm Sognes menighedsplejer.Stedet blev oprettet, fordi Missionen blandt Hjemløse i lang tid havde afholdt gratis bespisninger for hjemløse og ensomme mennesker i Vesterbro Medborgerhus. Efterhånden var de arrangementer så velbesøgte, at der var behov for at gøre mere.

Værestedet er et lille nedlagt butikslokale, der er indrettet som café med plads til ca. 25 gæster. Dagligt besøger 25-30 mennesker værestedet. Mange er ensomme, har sindslidelser eller alkohol- og stofmisbrugsproblemer.Mange kommer i Amadeus, fordi de kan være med til at spille musik, dyrke sport, tage på udflugter og ferie eller være sammen med andre. Nogen kan lide et spil kort eller banko, andre kan lide at hjælpe med i cafeen. Mellem kl. 12 - 13 kan der købes varmt mad. Stedet har kontakt til i alt ca. 200 forskellige mennesker.

Værestedets medarbejdere er ansatte, medarbejdere i kommunal aktivering, samfundstjeneste og frivillige. 

Medarbejderne hjælper værestedets brugere med at løse sociale og personlige problemer og går også med til samtaler hos sagsbehandler, læge og lignende. Som bruger kan man også få hjælp til indkøb og få besøg, hvis man er indlagt på hospital eller afsoner straf.