fb-bwblivmedlem-shkontaktenglish

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Samarbejde

                                                                                                                                                    hnder

Frivillige foreninger og kommunen i samspil                                                       

Nytænkning

Når kommunen og de frivillige foreninger går sammen for i fællesskab at løse de udfordringer, som borgerne står med, kan det medvirke til kvalitetsudvikling og nytænkning - til gavn for brugerne. Erfaringer viser, at det kræver ressourcer at starte et samarbejde og at vedligeholde det. For selv om kommuner og foreninger ofte retter deres indsats mod de samme borgere, så har de forskellige perspektiver, præmisser, arbejdsmetoder og værdier for indsatsen.

Find en samarbejdspartner
Kendskab er det første skridt. Som medarbejdere i kommunen kan det være en udfordring at få overblik og tilstrækkeligt kendskab til de frivillige tilbud, der findes I Valby, Kgs. Enghave og på Vesterbro. Den samme udfordring har foreningerne den anden vej rundt, og det er her at Frivilligcenter Vesterbro Kgs. Enghave kommer ind. Frivilligcentret indgår i og faciliterer en række aktiviteter, der har til formål at skabe dialog og netværk mellem frivillige og offentlige parter.
 

Partnerskaber og formelle aftaler kan være en god model for begge parter, hvis man ønsker at udvikle et samarbejde eller gøre et samarbejde permanent.